S:t Görans församlings sidhuvud Startsida Nyfiken på
Start
Aktiviteter
Stöd
Om församlingen
Kontakt
Aktuellt
Publicerad: 2011-05-09

Varning - Bluffakturor i omlopp

Vill varna för ett företag som heter Utträdesförmedlingen Sverige. De skickar ut bluffakturor för en tjänst som heter "Hjälp att går ur Svenska kyrkan". En församlingsbo tog kontakt med oss idag, då hon fått faktura från dem, utan att ens varit i kontakt med företaget tidigare. Företaget är nu polisanmält av familjen och Svensk Handel är kontaktad. Betala aldrig för en tjänst du inte beställt.
På Svensk Handels hemsida kan man läsa om hur man gör när företag skickar fakturor för ej beställda tjänster. Klicka på länken nedan för att få veta hur du går till väga.
http://www.svenskhandel.se/Vi-arbetar-med/Sakerhet/Varningslistan/Bestrida-bluffaktura/länk till annan webbplats

Om du blir kontaktad av företaget får du gärna meddela oss det. Bra för oss att få en uppfattning om omfattning. Skicka ett mail till annika.schlegel-aberg@svenskakyrkan.se

Vi är glada för varje person som väljer att vara medlem i Svenska kyrkan och möjliggör vårt arbete med t ex olika barn och familjegrupper, grupper för äldre, stöd både ekonomiskt och medmänskligt till utsatta, sjukhuskyrkan, gudstjänster, konserter mm. Men om man vill gå ur så är det helt kostnadsfritt. Alltså inget man ska betala för.

Annika Schhlegel Åberg
Informatör i S:t Görans församling
annika.schlegel-aberg@svenskakyrkan.se
070-289 90 67
08-545 70 953