S:t Görans församlings sidhuvud Startsida Nyfiken på
Start
Aktiviteter
Stöd
Om församlingen
Kontakt
Aktuellt
Publicerad: 2012-05-08

Vandring kring slott och kyrka

Följ med på en härlig pilgrimsvandring i Tyresö slottpark i vårprakt 16 maj.
Det händer något i en när man går. Det öppnar upp för tankar, reflektioner och fördjupning. Intill Tyresö slott och kyrka ligger Pilgrimscentrum Tyresö, som erbjuder flera olika vandringar. Båda för nybörjare och mer erfarna vandrare.

 Nu kan du följa med på en enkel men otroligt vacker vandring den 16 maj. Vandringen går genom den vackra slottsparken och är ca 3 km lång. Vandringen utgår ifrån frälsarkransens pärlor, ett modernt radband med olika pärlor som symbol för livets skiftningar.  

Ut med vandringen finns 11 meditationsplatser att stanna till vid som är utmärkta med en pärla, uppburen av en granitpollare. Där finns texter infällda som beskriver platsens kulturhistoria och natur samt pärlans betydelse i form av en kort bön. Vandringen är uppbyggd utifrån tre byggstenar: natur, kulturhistoria och andlighet. Dessa tre utgör även grunden i pilgrimsvandring. Gå slingan som natur- och kulturhistorisk vandring och lär dig mer om engelska parken. Gå den som meditativ vandring och använd frälsarkransens böner att be och reflektera över.

 
Fotnot: Frälsarkransen är ett modernt radband att ha på armen med olika pärlor som symbol för livets skiftningar. Ett verktyg att hantera vardagens svårigheter och glädjeämnen med. Frälsarkransen är skapad av Biskop emeritus Martin Lönnebo. Frälsarkransvandringen i Tyresö är ett samarbete mellan Nordiska museet och Svenska kyrkan.

FAKTA:
16 maj Pilgrimsvandring Tyresö Pilgrimsvandring med frälsarkransen i Tyresö slottspark Ons den 16/5 kl 10.00. Avslutas med mässa kl 12.00.
Samling vid församlingshemmet i gamla Tyresö. Sträcka: 2,9 km. Det går bra att ha med barnvagn för slingan följer promenadvägarna i området
För mer information och anmälan kontakta Katarina Boberg 545 70 985 senast den 10 maj.