S:t Görans församlings sidhuvud Startsida Nyfiken på
Start
Aktiviteter
Stöd
Om församlingen
Kontakt
Aktuellt
Publicerad: 2012-04-25

Storsatsning under OS

En större satsning än någonsin tidigare blir det för Svenska kyrkan under OS 2012 i London. Mötesplatser för svenskar, Café Svensson, och mobila team ska finnas ute på stan för att möta svenskar i rörelse.
Svenska kyrkan ska vara där människor är och OS samlar många svenskar. Det blir fjärde gången Svenska kyrkan följer sina landsmän till ett OS. I år storsatsar Svenska kyrkan bl a på mobila team som ska finnas vid samlingsplatser och i närheten av de arenor där svenska idrottare tävlar, samt på pubar. Teamen kommer att bestå av tre personer, varav en präst eller diakon.
- Denna gång satsar vi mer än tidigare eftersom vi räknar med att många svenskar kommer att vara med i London 2012. Vi vill skapa en hemkänsla på bortaplan, säger Stefan Bergmark, ansvarig för kyrka och idrott inom Svenska kyrkan i utlandet.

Från morgon till kväll kommer fasta mötesplatser i form av Café Svensson erbjuds i Ulrika Eleonora kyrka och i Sjömanskyrkan. I krissituationer finns en särskild beredskap och journummer. Som vanligt samarbetar Svenska kyrkan med andra kyrkor, med utrikesdepartementet och svenska ambassaden i fråga om beredskap för krissituationer.
- Vi är glada att kunna möta de förväntningar vi har hört finns hos svenskar som besökt våra mötesplatser under tidigare OS, säger Stefan Bergmark.