S:t Görans församlings sidhuvud Startsida Nyfiken på
Start
Aktiviteter
Stöd
Om församlingen
Kontakt
Aktuellt
Publicerad: 2009-10-20

Stockholm år 1700

Ett musikprogram med tre stora kompositörer verksamma i 1700- talets Stockholm kommer Stockholm New Baroque att bjuda på då de gästar S:t Görans kyrka den 12 augusti.
I mitten av augusti kommer Stockholm New Baroque till S:t Görans kyrka och framför ett musikprogram med tre stora kompositörer verksamma i 1700- talets Stockholm. Johan Helmich Roman, Joseph Martin Kraus och Johan Wikmanson.

Innehållet gestaltar en stor spännvidd där både glädjen och vemodet kommer till uttryck. Stråkkvartetter varvas med solostycken i ett varierat program.

Stockholm New Baroque är en stråkkvartett med unga musiker som fördjupat sig i barocken under 1700-talet och som följer musikutvecklingen in i 1800-talet och wienklassicismen. Kvartetten spelar på instrument från tiden eller som är tillverkade på ett tidstroget sätt — instrumenten ser ut och klingar som de gjorde på 1700-talet.

Stockholm New Baroque består av Catalina Langborn, barockviolin, Andrea Ravandoni, barockviola, Johannes Jacobsson, barockviolin, Magnus Malmros, barockcello.

Fotnot: Onsdag 12 augusti kl 19.30, S:t Görans kyrka, fri entré.