S:t Görans församlings sidhuvud Startsida Nyfiken på
Start
Aktiviteter
Stöd
Om församlingen
Kontakt
Aktuellt
Publicerad: 2010-08-01

Sommarcafé

Under hela augusti kan både turister och Kungsholmsbor njuta av gott fika på S:t Görans sommarcafé som är öppet på onsdagar.
I S:t Göransvåningen, ett stenkast från Fridhemsplan, bjuds det under sommarmånaderna på fikabröd och matiga
mackor. Är det riktigt bra väder kan man också sitta ute.

Sommarcaféet riktar sig till alla som är i stan på sommaren. De som jobbar, de som besöker Stockholm och de
som kanske inte har möjlighet att resa bort under semestern.

 Hit kommer bl a äldre, de som varit på läkarbesök på S:t Görans sjukhus eller de som är ute och går och ser sommarcaféskylten.
- Vi vill att sommarcaféet ska vara en plats där det är enkelt att ta en kaffe, prata och träffa andra. Jag tror att det finns ett stort behov av mötesplatser även under sommaren så det känns väldigt meningsfullt att hålla öppet hela sommaren, säger Marie Lundeborg som arbetar med caféet.
-Sommarcaféet var väldigt uppskattat förra året. Vi hade besökare varje dag oavsett väder. En del var återkommande medan andra var sådana som mer eller mindre ramlade in när de såg skylten utanför.
 
Ägg och ansjovis, rökt lax och sill. Smörgåsar med "sommar- och havskänsla" är populära bland besökarna.
- Vi utgår mycket från säsongens råvaror och vad inspirationen för dagen medger. Vår ambition är att det vi serverar  ska vara ekologiskt och rättvisemärkt i möjligast mån, säger Marie Lundeborg.

FOTNOT: Sommarcafé S:t Göransvåningen Caféet har varje onsdag mellan kl 11- 14 under augusti i S:t Görans församlingshus, Arbetargatan 21.