S:t Görans församlings sidhuvud Startsida Nyfiken på
Start
Aktiviteter
Stöd
Om församlingen
Kontakt
Aktuellt
Publicerad: 2012-04-18

Silverägg till Svenska kyrkan

Svenska kyrkan har fått Silverägget för 2011 års insamlingskampanj ALLT för att utrota hungern. Priset delades ut igår på den svenska reklambranschens årliga Guldäggsgala.
Varje vår genomför Svenska kyrkan en stor insamlingskampanj som engagerar tusentals frivilliga och anställda i Svenska kyrkans församlingar.
De sprider information och samlar in pengar till utsatta människor genom att arrangera till exempel loppisar, auktioner och lotteriförsäljningar.
Förutom detta genomfördes 2011 ett samarbete med Tradera och Payson där man kunde auktionera ut saker på Tradera och låta pengarna gå till Svenska kyrkans arbete för att utrota hungern. Det är detta unika samarbete som nu belönats.
— Vi ville prova ett nytt grepp för att samla in pengar till vårt arbete mot hungern i världen. Såväl säljare som köpare gjorde en insats för utsatta människor runt om i världen, säger Claes Anckarman, projektledare för insamlingskampanjen. Han fortsätter:
- Internetanvändare som brukar köpa och sälja på olika webbplatser tyckte att det här var självklart. Men även de som fick lust att pröva detta för första gången tyckte att det var enkelt. Och att båda återanvända och samla in på samma gång är ju perfekt. Varmt tack till Tradera och Payson för det sätt de på vilket de ställde upp i kampen mot hungern, säger Claes Anckarman.

Läs mer om Guldäggetlänk till annan webbplats

Kontakt Claes Anckarman, projektledare, 0768-03 41 00
Svenska kyrkans internationella arbete är en del av ACT-alliansenlänk till annan webbplats, ett globalt samarbete mellan kyrkor och organisationer för katastrof-, utvecklings- och påverkansarbete. ACT-alliansen består av omkring 100 medlemsorganisationer med 30 000 anställda och frivilliga i 130 länder över hela världen.