S:t Görans församlings sidhuvud Startsida Nyfiken på
Start
Aktiviteter
Stöd
Om församlingen
Kontakt
Aktuellt
Publicerad: 2009-05-18

Rekordmånga nya givare

Närmare 14 000 nya givare och över 39 miljoner kronor. Det är resultatet av årets fastekampanj som presenterades stiftsvis på fredagen. Framgången beror på människors engagemang.
Dubbelt så många nya givare som vanligt, nästan 14 000 stycken, blev resultatet i Svenska kyrkans fastekampanj.
Svenska kyrkans internationella arbete verkar inte ha påverkats av den pågående finanskrisen, istället har nästan 14 000 nya givare kommit till. Det är en rejäl ökning mot normala 5 000-6 000 nya givare per kampanj. En ny kampanjsajt där enskilda själva kunde starta insamlingar ledde till 252 insamlingar vilket gav 2 026 gåvor och cirka 400 000 kronor.
 
Tack till alla givare
-Framgången beror mycket på att det finns ett så stort engagemang för det internationella arbetet i församlingar runt om i landet, säger Mattias Carlsson, insamlingschef för Svenska kyrkans internationella arbete.
-Detta betyder att fler människor kan få ett värdigt liv och tillgång till rent vatten. Även om resultatet för fastekampanjen ser bra ut får vi inte minska vårt engagemang. Den finansiella kris som vi känner av här i Sverige drabbar även dem som redan lever under svåra förhållanden. Våra insatser och vårt engagemang behövs verkligen just nu.

all text är hämtad från www.svenskakyrkan.selänk till annan webbplats