S:t Görans församlings sidhuvud Startsida Nyfiken på
Start
Aktiviteter
Stöd
Om församlingen
Kontakt
Aktuellt
Publicerad: 2009-05-08

Ogräs i rabatten - igen

I april sattes Ogräs i rabatten, musikal av Karin Runow, upp i S:t Görans kyrka. Nu sätter vi upp den igen.  Torsdagen den 14 maj framförs musikalen  i S:t Görans kyrka kl 13.00.
Musikalen Ogräs i rabatten har satts upp i både kyrkor och skolor runt om i Sverige. I S:t Görans kyrka framförs den av ett femtiotal barn, musiker och skådespelare.
- Barnen älskar att sjunga musikaler. Det är ett bra sätt att kombinera sång med drama både för de som medverkar och för de som kommer och lyssnar, säger Åsa Bengtsson, körledare och musikalansvarig.

Musikalen kretsar kring två personer och deras trädgårdar. I en av trädgårdarna växer det tulpaner, kaktusar, klängväxter, maskrosor och violer i en salig röra.

Blommorna sköts om av en trädgårdsmästare som älskar sina blommor just för vad de är. I trädgården bredvid
bor fru Strängström. I hennes trädgård är det krattade grusgångar, välklippt gräsmatta och ansade rosor som gäller.
- En dag blir fru Strängström rasande när maskrosfjun från trädgårdsmästarens trädgård, flyger in i hennes fina trädgård. Hon lurar då in trädgårdsmästaren i ett skjul och låser dörren och börjar sedan rensa bort alla störande växter. Utan att avslöja för mycket av vad som händer så kan man säga att musikalen handlar om att
det finns oanad kraft i det som växer, förklarar Åsa och avslutar:
- Det är en musikal som passar både för barn och vuxna.

Andréas Lindström

Fotnot: Ogräs i rabatten, S:t Görans kyrka, 14 maj kl 13.00