S:t Görans församlings sidhuvud Startsida Nyfiken på
Start
Aktiviteter
Stöd
Om församlingen
Kontakt
Aktuellt
Publicerad: 2008-09-02

Ny webbplats för Kungsholmsbor

På bara några år har webben blivit en naturlig del av vardagen. Oavsett om det handlar om att utföra bankärenden, läsa nyheter, boka hotell, lyssna på musik eller bara leta efter information så kan det göras enkelt på internet. S:t Görans församling lanserar nu en ny webbplats för alla som bor, lever och rör sig på Kungsholmen.
- Idag är vi vana att få både kunskap och inspiration via webben. Med vår nya webbplats möter vi bättre den tid vi lever i och kan bli en kyrka där folk rör sig i sitt vardagsliv. Webben är ett snabbt komma i kontakt med kyrkan, säger Annika Schlegel Åberg, informationsansvarig S:t Görans församling.

 
Den nya webbplatsen är en mix av kunskap, inspiration och nyheter. Där finns information om alltifrån möjlighet att sjunga i kör till att vara med på orgelmassage. Aktuell information om kommande konserter, föreläsningar och gudstjänster listas i kalendariet. Det går också att hitta fördjupande information om olika ämnen som t ex dopet.
- När man döper sitt barn kan man ha en mängd olika frågor. Hur går det till? Hur bokar man? Vilka psalmer kan man ha? Varför döper vi våra barn? På vår webbplatsen kan man fördjupa sig i dopet och få tips och råd. Och det när det passar dopfamiljen bäst. Självklart finns den personliga kontakten mellan dopfamiljen och prästen kvar, men webben kan ge svar på inledande frågor som man kan ha och förhoppningsvis kan man också bli inspirerad. Under hösten kommer vi att lägga ut fler fördjupningar om t ex begravning, vigsel och välsignelse, säger Annika och fortsätter:
- En webbplats blir egentligen aldrig helt färdig utan det är de som besöker och använder webben som driver utvecklingen framåt. Vi arbetar redan nu på en version nummer två som förhoppningsvis kommer vara klar kring advent. Den största nyheten kommer då att vara en avdelning som vi kallar för Nyfiken på, ett webbforum för de som är nyfiken på kristen tro.