S:t Görans församlings sidhuvud Startsida Nyfiken på
Start
Aktiviteter
Stöd
Om församlingen
Kontakt
Aktuellt
Publicerad: 2013-09-16

Nu är höstens grupper och aktivieteter igång

Idag landade hösten i Stockholm. Och kyrkovalet är nu över för denna gång. Så nu vill vi passa på att berätta lite om vad som händer i S:t Görans församling den närmsta tiden.

Snart öppnar kyrkan igen och vi firar den första gudstjänsten i höst i kyrkan den 29 september. Kl 11.00 den 29/ är det Gudstjänst - Bjud din vän till kyrkan. Efter gudstjänsten bjuder Församlingskretsen på kyrkkaffe i våningen. Och helgen efter det - den 6 oktober under högmässan kl 11, avskedspredikar Asta Gardell Sjöström. Asta går i pension i år. Efter högmässan är det kyrklunch i S:t Göransvåningen.

Och alla våra barngrupper börjar komma igång. På Arbetargatan har Annika öppnat både Öppna förskolan och Kyrkans barntimmar.

Lindhagensgänget har träffats i Kistinebergsparken i september men från och med den 23/9 kör höstens Minipärlor och Minikonst och lek i gång. Och så fredagsmys den 25 oktober och 6 december.

För lite äldre barn har vi många härliga barnkörer. Kontakta Anna Cederberg Orreteg så berättar hon mer. Vi har även fler grupper - t ex Kompisklubben för dig som är 7-8 år. Anna-Lena Danielssson är kontaktperson om man vill veta mer.

Och behöver du fynda nya saker till barnens rum eller garderob? Missa då inte den stora Barnklädesförsäljningen den 28 september.

En riktig höstmarkör är Församlingens höstmarknad som vi har den 19 oktober på Arbetargatan 21. Fyndbord, loppis med barnsaker mm. Kaffeservering med hembakt kaffebröd.

Och så har vi förstås höstens alla härliga konserter. Alla höstens konserter hittar du här. Lite extra tips gör jag dock för den unika ljudskulpturen Ajna som ska vara en alldeles speciell och ny upplevelse. Klicka här för att komma till youtubelänk till annan webbplats där du kan kolla in mer vad Ajna är för något. Konserten äger rum den 27 oktober kl 18.00 och det är fri entré.

Det här var lite axplock från församlingens aktiviteter i höst. Välkommen till kyrkan!

/Annika Schlegel Åberg, kommunikatör i S:t Görans församling