S:t Görans församlings sidhuvud Startsida Nyfiken på
Start
Aktiviteter
Stöd
Om församlingen
Kontakt
Aktuellt
Publicerad: 2010-04-12

Musikaliskt smörgåsbord

Den 18 april gästas S:t Görans kyrka av syskonen Bengtson. Den fd Real Groupsångerskan bjuder tillsammans med brodern Jan på ett musikaliskt smörgåsbord i form av sång, harpa och flöjt.
Margareta Bengtson är nog mest känd som en av supersångarna i vokalgruppen The Real Group som bildades i mitten av 80-talet. Allt sedan starten har The Real Group rönt stora framgångar, såväl här i Sverige som  utomlands.  De har givit ut ett fler skivor i olika länder och har samarbetat med så skilda artister som t ex  Barbara Hendricks, Toots Thielemans, Povel  Ramel och Eric Ericson.

Numera är Margareta soloartist och släppte i höstas två skivor. En för den internationella publiken och en för den svenska.  Den internationella skivan heter "Where the midnight sun never sets" och den svenska utgåvan "En gång i Stockholm" . På den senare gästas hon av bl a Svante Thuresson och sina forna kollegor i The Real Group.

Flitigt anlitad
Margareta Bengtsson frilansar också som harpist och sångerska bl a tillsammans med sin bror Jan, soloflöjtist i Kungliga filharmoniska orkestern i Stockholm. Jan Bengtsson är för övrigt en flitigt anlitad solist och kammarmusiker i alla tänkbara sammanhang. Den svenske tonsättaren Johan Hammerth har tillägnat Jan en flöjtkonsert som uruppfördes tillsammans med Kungliga Filharmoniska Orkestern. Han spelar även andra typer av musik, bl a i Benny Anderssons Orkester.

Smäktade flöjt
Den 18 april kl 18.00 möts Margaretas sång och harpspel med Jans smäktade flöjt i S:t Görans kyrka, de får sällskap av bl a kören Chorale Sans Soucis dagen till ära förstärkt av bl a sångare från Lindhagen. Körsångarna leds av Henrik Johansson.