S:t Görans församlings sidhuvud Startsida Nyfiken på
Start
Aktiviteter
Stöd
Om församlingen
Kontakt
Aktuellt
Publicerad: 2009-10-20

Monica sjunger Monica

"Ett lingonris som satts i ett cocktailglas". I dikten "det eviga" fångar Tage Danielsson redan 1967 värmländskan Monica Zetterlunds storhet. Den 1 juli kommer Monica Borrfors till S:t Görans kyrka med ett program där hon sjunger Monica Zetterlunds sånger och Tage Danielssons texter.
Monica Borrfors gav för några år sedan ut "Monica Sjunger Monica" där hon tolkar Monica Zetterlunds sånger, många med text av Tage Danielsson och Hasse Alfredsson, t ex "Att angöra en brygga", "Bedårande Sommarvals" och "Vad en liten gumma kan gno".

I sommar turnerar hon och pianisten Gösta Nilsson med programmet " Ett lingonris i ett cocktailglas" där de live framför musik och text som bär Tage Danielsson och Monica Zetterlunds signatur.

Monica Borrfors debuterade som jazzsångerska på Stockholms Jazzdagar på Kulturhuset i Stockholm 1980 då "Monica Borrfors Kvintett" bildades. Kvintetten upplöstes 2004 efter att ha turnerat i Sverige och stora delar av världen Monica sjunger Monica och efter att ha vunnit en Grammis och spelat in tre skivor tillsammans. Monica Borrfors har även framträtt som solist i många andra sammanhang. Med storband i både Sverige och utomlands, med körer och mindre grupper.

Fotnot:
"Ett lingonris i ett cocktailglas". Onsdag 1 juli kl 19.30, S:t Görans kyrka, Welanders väg 2, fri entré.