S:t Görans församlings sidhuvud Startsida Nyfiken på
Start
Aktiviteter
Stöd
Om församlingen
Kontakt
Aktuellt
Publicerad: 2009-10-20
Melodiernas man
"Du käre lille Snickerbo" och "Idas sommarvisa". Två melodier som etsat sig fast hos generationer av barn och deras föräldrar. Georg Riedel kan konsten att skriva musik som berör i alla åldrar. Tisdag den 15 september kommer han till Fridhemsplan.
Georg Riedel föddes i Tjeckoslovakien på 30-talet och kom som 4-åring till Sverige. Idag är han en Sveriges mest folkkära kompositörer och ligger bakom en rad melodier som både barn och vuxna gillar att sjunga.
Mest känd är han kanske för musiken till många av Astrid Lindgrens filmer. Tillsammans med författaren och prästen Lars Collmar har Georg Riedel också skrivit barnmusikalen Fiskmässan som handlar om Jona i den stora fiskens buk. Den 8 november sätts Fiskmässan upp i S:t Görans kyrka. Då kommer kyrkan att vimla av välsjungande stora och små fiskar.

Men innan dess så kan vi alla ta del av musikern Georg Riedel. För förutom att komponera musik så är Georg en driven kontrabasist som bl a spelat tillsammans med jazzmusiker som Jan Johansson, Arne Domnérus och Lars Gullin.

Den 15 september kommer han tillsammans med jazzpianist Mathias Algotsson ge en "invigningskonsert" i S:t Göranssalen med anledning av att den nya flygeln tas i bruk.

Mathias Algotsson har medverkat på en mängd inspelningar, både som pianist och kompositör. Den senaste tiden varit aktuell med artister såsom Barbara Hendricks och spelat på olika scener och festivaler i Europa. Matihas Algotsson som bor här i församlingen har också spelat på "Musik i sommarkväll".

I samband med konserten är det också Valcafe mellan kl 17.00-20.00 där du kan möta representanter för de nomineringsgrupper som ställer upp i valet till kyrkofullmäktige i S:t Görans församling. Ta en kopp kaffe och hör med deras egna ord vad de vill med din församling.

Fotnot: Invigningskonsert 15 september kl 18.00, S.t Göranssalen, Arbetargatan 21, fri entré