S:t Görans församlings sidhuvud Startsida Nyfiken på
Start
Aktiviteter
Stöd
Om församlingen
Kontakt
Aktuellt
Publicerad: 2011-09-12

Mark Levengood, Streetdance och Bach

Bachistan är namnet på den ambitiösa satsning där Bachs samtliga orgelverk möter dagsaktuella samhällsdebattörer.
Vad har Johann Sebastian Bach att säga dagens stockholmare? Tanken med Bachistan är att närma sig den frågan genom att väva samman Bachs musik med Stockholm idag.
- Vid varje konsert medverkar en intressant talare, som ger sin bild av musiken, samhället i stort eller bådadera. Vi har nu kommit över halvvägs i konsertserien som startade vid nyår och kan blicka fram, mot många intressanta talare i höst. Bland annat kommer Mark Levengood, Annika Borg och astronomen Bengt Gustafsson att medverka. Dessutom medverkar en streetdancegrupp vid ett tillfälle. Och naturligtvis blir det massor av härliga
musikstycken, berättar Gabriella Sjöström, en av Bachistans två organister.

Tillsammans med Michael Dierks intar Gabriella orgelpallen vid varje konsert. Under hösten blir det åtta konserter, åtta talare, fyra olika orglar, två organister. Det är fri entré och efter konserterna kan man stanna på "After Bach" med cider/juice och salta pinnar. Bach är i stan. Hela 2011!

Fotnot: Bachistan är ett samarbete mellan Tyska kyrkan i Gamla Stan och S:t Görans församling. På www.bachistan.se länk till annan webbplatsfinns detaljerad programförteckning och presentation av varje talare. Dessutom kommer filmsekvenser med kommentarer på svenska för några av de största verken.