S:t Görans församlings sidhuvud Startsida Nyfiken på
Start
Aktiviteter
Stöd
Om församlingen
Kontakt
Aktuellt
Publicerad: 2008-12-10

Luciafirande och julfest

December med allt vad det innebär är här och snart är det Lucia. I S:t Görans församling firar vi Lucia två gånger. Fredagen den 12 december kl. 07.30 firar vi Luciamorgon med klasser från Adolf Fredriks musikskola. På söndagen - den 14 december kl 16.00 blir det traditionsenlig Luciahögtid med barn- och ungdomskören. Kören är i år förstärkt med en föräldrakör, vilket gör att det blir ett stort Luciatåg med över 80 medverkande.
-Det blir otroligt mäktigt eftersom vi är så många och att både barn och vuxna sjunger tillsammans. Vi sjunger inte bara de traditionella luciasångerna utan vi försöker lyfta fram hela julens budskap med sånger från advent till jul. Vi avslutar alltid med "Nu tändas tusen juleljus", där alla har möjlighet att sjunga med, säger Åsa Bengtsson. körledare.

Efter Luciahögtiden i kyrkan den 14 december, fortsätter de som vill ner till Ungdomslokalen på Arbetarg. 21 (ingång från gårdebn) för att vara med på Julfest för hela familjen. Det blir dans kring granen och förstärkt julfika.

Luciamorgon
När: Fredag 12 december kl 07.30
Plats: S:t Görans kyrka, Welanders väg 2
Fri entré

Luciahögtid med efterföljande julfest
När: Söndag 14 december kl 16.00
Plats: S:t Görans kyrka, Welanders väg 2 och Ungdomslokalen, Arbetarg. 21 (ingång från gården)
Fri entré

text Annika Schlegel Åberg