S:t Görans församlings sidhuvud Startsida Nyfiken på
Start
Aktiviteter
Stöd
Om församlingen
Kontakt
Aktuellt
Publicerad: 2009-10-20

Jonas Gardell om Jesus

"Bjuden till bords av Jesus" är en  föreläsning med Jonas Gardell för troende, tvivlande och för alla som undrat vem Jesus var. Den 29 september föreläser Jonas Gardell i S:t Görans kyrka.
Fullsatta kyrkor. Glittriga Talkshows. Diskussioner vid fikaborden. Jonas Gardells senaste bok "Om Jesus" satte verkligen fart på samtalet om Jesus. Vem var eller är Jesus? Hur går bibelns Jesus ihop med den historiska bilden av Jesus?  

I boken skriver Jonas om sin barndoms Jesus som älskade alla barnen: "Hans tunika var alltid ljusblå, liksom hans ögon. Hans långa hår och skägg var mellanblont och hans hy ljus och frisk, hans leende milt och vänligt, tänderna jämna och vita."  Men Jonas konstaterar att de flesta skelett man funnit från tiden som Jesus levde visar brist på järn och protein, kranier av fyrtioåriga människor har ofta få eller inga tänder kvar. Livet var hårt och man dog ung. Endast en minoritet fick uppleva sin tjugofemårsdag. Jonas skriver att vi vill gärna se Jesus som en relativt ung man, men när han började sin verksamhet vid ca trettio års ålder var han snarare en som levt längre än de flesta.

För sex år sedan gav Jonas ut boken "Om Gud" som lästes av både teologer och de som aldrig öppnat en bibel. Med "Om Jesus" fortsätter Jonas Gardell sin resa med att söka efter Guds son. "Om Jesus" är en bok för troende, tvivlande och för alla som undrat vem Jesus var.

Den 29 september kl 19.00 föreläser Jonas Gardell utifrån boken "Om Jesus" i S:t Göran kyrka  Följ med Jonas på en omskakande spaning efter Jesus.