S:t Görans församlings sidhuvud Startsida Nyfiken på
Start
Aktiviteter
Stöd
Om församlingen
Kontakt
Aktuellt
Publicerad: 2012-02-14

Insamling till kyrkklocka i Shangqui

I höstas åkte några församlingsbor tillsammans med församlingsbor från Kungsholms och Essinge församlingar till Kina. Det var en spännande resa med många intryck. Under resan besökte man ett kyrkbygge i Shangqui, nära Gula floden. Nu kan du som vill vara med och samla in pengar till kyrkklockan.
Under församlingens resa i Kina besökte vi kyrkbygget i Shanqui nära Gula floden. I trakten finns cirka 400.000 kristna och nu bygger man en stor kyrka som blir huvudkyrka för hela regionen. Församlingen har bra kontakt med myndigheterna och har därför fått ett unikt tillstånd att ha en kyrkklocka. Trots att Kinas ekonomi växer enormt snabbt är många människor fattiga, särskilt utanför de stora kuststäderna.
Att bygga en kyrka kräver enorma uppoffringar av alla medlemmar, man får inga bidrag från staten. Vi lovade därför att bekosta kyrkklockan som kostar 140.000 kronor.
Den som vill bidra till insamlingen kan sätta in pengar på S:t Görans församlings konto 10 00 27-2. Ange insamling till kyrkklocka i Kina.l