S:t Görans församlings sidhuvud Startsida Nyfiken på
Start
Aktiviteter
Stöd
Om församlingen
Kontakt
Aktuellt
Publicerad: 2008-10-05

I hela världen för att hela världen

Svenska kyrkan arbetar för en värld utan fattigdom, hunger och förtryck. Vi drivs av övertygelsen om varje människas okränkbara värde. Tillsammans med andra kyrkor och bistånds- organisationer finns vi i hela världen för att hela världen. Vårt uppdrag är att vara kyrka just nu — för försoning, förvandling och upprättelse.

Svenska kyrkans internationella arbete kännetecknas av sin bredd. Tillsammans med kyrkor och andra partner över hela världen arbetar vi med mission, landsbygdsutveckling, klimatfrågor, hiv och aids, fred, mänskliga rättigheter och demokrati. Genom kyrkornas internationella katastrofallians ACT International deltar vi i ett kompetent katastrofarbete i ett nätverk av omkring 130 kyrkor och biståndsorganisationer. Vi stöder människor oberoende av deras tro. Vi deltar i ett viktigt påverkansarbete i Sverige och internationellt. Vi kan inte acceptera att en orättvis handelsstruktur ruinerar fattigare delar av världen. Eller att länder betalar skulder istället för att satsa på utbildning och sjukvård. De rika länderna har ett särskilt ansvar för rättvis handel, skuldavskrivningar och ökat bistånd — förutsättningar för att utrota fattigdom och hunger.
 
Världens största globala nätverk
Svenska kyrkan tillhör världens största globala nätverk: den världsvida kristna kyrkan. Den finns både i storstadens slum och i skuggan under trädet i ett väglöst land, och når dit nästan ingen annan når. Svenska kyrkan har ett 50-tal utsända medarbetare i olika länder. Men vår styrka är framför allt alla tusentals medarbetare som finns i den världsvida kyrkan. Vi delar tro, erfarenheter och resurser med varandra. Vi hör ihop, och vi tror att en annan värld är möjlig. Vi tror att varje människa har förmåga att skapa ett bättre liv om förutsättningarna finns. Du kan bidra till det genom ditt engagemang och dina gåvor. Svenska kyrkans internationella arbete är inte möjligt utan gåvor från enskilda och församlingar Vill du läsa mer om projekt eller ge en gåva? Läs mer om svenska kyrkans internationella arbete.länk till annan webbplats

text: www.svenskakyrkan.se

Titta gärna  på  filmen "Hela vår värld" visar exempel från Svenska kyrkans internationella arbete. Detta arbete pågår varje dag för att utsatta människor ska få bättre och värdigare liv i hela världen.
 Titta på filmen (Youtube)länk till annan webbplats