S:t Görans församlings sidhuvud Startsida Nyfiken på
Start
Aktiviteter
Stöd
Om församlingen
Kontakt
Aktuellt
Publicerad: 2010-02-17

I fastetider

Nu är vi inne i fastan. Fastan pågår fram till påskaftonsnatten. Fasteperioden ger oss möjlighet för reflektion och eftertanke. Det är även en tid för att tänka på andra och att avstå för dem.
Fasteperioden är en tid för att tänka på andra, och avstå för dem. I en tid av konsumtion kan fastetiden ge oss ett naturligt tillfälle att avstå och att istället ge. Det kan vara i gåvor som till t ex Hela Världen, Svenska kyrkans internationella arbete. Det kan också vara tid. Tid att lyssna, tid för omtanke. Det kan också vara tid för eftertanke och egen reflektion. Eller varför inte fasta för miljön, ta tåg istället för flyg, åka kollektivt istället för bil. Ja, oavsett hur, så ger fasteperioden oss tillfälle att avstå och att ge.

När fastan börjar startar Svenska kyrkan varje år en Fastekampanj. Årets tema är Rent vatten. Varje minut dör 4 barn av brist på rent vatten. Läs mer om Hela Världen, Svenska kyrkans internationella arbetelänk till annan webbplats.länk till annan webbplats  Kampanjen pågår  fram till och med Palmsöndagen som i år infaller 28 mars.

Du kan också sätta in pengar på 90 01 22-3 Pg, eller 900-1 223 Bg.

text: Annika Schlegel Åberg