S:t Görans församlings sidhuvud Startsida Nyfiken på
Start
Aktiviteter
Stöd
Om församlingen
Kontakt
Aktuellt
Publicerad: 2012-09-10

Fira en ny mässa - S:t Göransmässan

I kväll - 10 september är det startdatum för en ny mässa i S:t Görans kyrka. S:t Göransmässan. Gudstjänsten bygger på delaktighet och under gudstjänsttiden kommer det finnas möjlighet till både samtal och meditation.
Kristina Cyrus Hjern , präst i Sjukhuskyrkan berättar att "Vi inleder gudstjänsten på två olika platser i kyrkan. En grupp för de som önskar delta i samtal/bön utifrån frälsarkransen och en grupp för meditation. Samtalet går till så att vi med utgångspunkt från någon av frälsarkransens pärlor, lägger fram våra tankar och böner och  delar dom med varandra". Hon fortsätter: "För den som så önskar kan man bara sitta med och lyssna".

De som istället väljer att meditera samlas framme i koret för sittande meditation. Vi mediterar cirka 20 minuter och det kan hända att vi provar en enkel rörelsemeditation som inledning. Om du inte mediterat förut kan du få en kort instruktion kl. 19.00.

Mässan avslutas med att all samlas för att dela nattvard — bröd och vin (alkohol-fritt). Då finns också möjlighet till ljuständning.

 
Mässan firas 10/9, 8/10, 5/11 och 3/12.