S:t Görans församlings sidhuvud Startsida Nyfiken på
Start
Aktiviteter
Stöd
Om församlingen
Kontakt
Aktuellt
Publicerad: 2013-06-10

Finn din rytm

Pilgrimsvandra är något som fler och fler upptäcker. Människor väljer att ge sig ut på vägar och stigar runt om i landet. Att vandra, att ge sig iväg till fots, att bryta upp och finna en egen rytm, är ett sätt att närma sig livets existentiella frågor.

Många upplever att det är lättare att söka efter livets djup och mening när man pilgrimsvandrar. Dessutom blir pilgrimsvandring i sig såväl ett inre som yttre uppbrott från vardagen.

Under en följd av år har pilgrimer vandrat ut från Sankt Eriks kapell efter en kort mässa. Vandringarna följer vattenbryn, klättrar i trappor, går genom obanad terräng och stenstadens gator och parker. Vi går i ca 2 timmar. Ingen särskild utrustning behövs, men bra skor, ev. regnplagg och liten matsäck och dricka. Ingen anmälan behövs.

I sommar går pilgrimsvandringarna till våra kyrkor med anledning av att Västermalms församling bildas 2014. Vi trampar upp nya vägar och följer gamla stigar. Avslutning med bön och visning av kyrkorna.

Torsdag 13 juni
Mässa i S:t Eriks kapell kl 18 därefter vandring till Essinge kyrka.
Tema: Försoning
Vandringen avslutas med kort visning av Essinge kyrka.
Vandringen avslutas ca 21.00.

Torsdag 11 juli
Mässa i S:t Eriks kapell kl 18 därefter vandring till S:t Görans kyrka.
Tema: Kampen för det goda
S:t Görans kyrkorum är stängt för renovering under juli-september. Vandringen avslutas därför med en kort andakt i S:t Görans Kolumbariums andaktsrum.
Vandringen avslutas ca 21.00.

Torsdag 8 augusti
Mässa i S:t Eriks kapell kl 18 därefter vandring till
Kungsholms kyrka
Tema: Välsignelse
Vandringen avslutas med kort visning av Kungsholms kyrka.
Vandringen avslutas ca 21.00.

text Annika Schlegel Åberg