S:t Görans församlings sidhuvud Startsida Nyfiken på
Start
Aktiviteter
Stöd
Om församlingen
Kontakt
Aktuellt
Publicerad: 2009-05-08

Eva Brunne och Hans Ulfvebrand vidare i biskopsvalet

Eva Brunne och Hans Ulfvebrand går vidare till en andra omgång i biskopsvalet i Stockholms stift. Det framgår vid en preliminär rösträkning efter dagens val.
Ingen av de åtta kandidater som har ställt upp i biskopsvalet fick mer än hälften av rösterna i dagens val. Därför blir det en andra valomgång den 26 maj. Vidare till den omgången går de två kandidater som fick flest röster.Det innebär att valet nu står mellan Eva Brunne, som fick 238 röster och Hans Ulfvebrand, som fick 160 röster, enligt den preliminära sammanräkningen.

I valet deltog 840 personer. Röstberättigade är domkapitlets och stiftsstyrelsens ledamöter, de som är anställda som präster i stiftet eller i någon av dess församlingar och särskilt utsedda elektorer.

Så här fördelades rösterna preliminärt mellan de åtta kandidaterna: Eva Brunne 238 röster, Hans Ulvebrand 160 röster, Mikael Mogren 143 röster, Martin Modeus 130 röster, Åke Bonnier 53 röster, Hakon Långström 51 röster, Sven Hillert 31 röster och Cecilia Wadstein 28 röster. 6 röster var ogiltiga.

2009-04-21