S:t Görans församlings sidhuvud Startsida Nyfiken på
Start
Aktiviteter
Stöd
Om församlingen
Kontakt
Aktuellt
Publicerad: 2009-10-26
En nära helg
Snart är det Allhelgona. En helg då  tusentals ljus fladdrar runt om i det stockholmska höstmörkret.
- Jag tror att Allhelgonahelgen har blivit viktigare och viktigare för många människor, säger Eva  Brunne, Stockholms tillträdande biskop.
Allhelgonahelgen är en helg då vi träffar släktingar och nära  vänner. Våra kyrkor fylls av människor som lyssnar på musik,  tänder ljus och ber. På kyrkogårdarna smyckas gravarna med  blommor och överallt brinner ljus värmande i skymning och  mörker.
- Jag tror att Allhelgonahelgen har blivit viktigare och viktigare för många människor bl a genom att vi idag inte längre bor där  våra anhöriga är gravsatta. Seden att tända ljus har också ökat  de senaste åren vilket jag tycker är positivt. I Stockholms stift  kommer vi för andra året i rad finnas ute i kollektivtrafiken och  dela ut ljus i samband med Allhelgonahelgen. Ett konkret och  synligt sätt att vara var nära i stockholmarnas liv.

Fotot: Helgen efter Allhelgona, den 8 november, vigs Eva Brunne till Stockholms nya biskop. I kommande nummer av tidningen "Svenska kyrkan på Kungsholmen" som kommer den 28 november, kan du läsa en längre intervju med Eva Brunne.