S:t Görans församlings sidhuvud Startsida Nyfiken på
Start
Aktiviteter
Stöd
Om församlingen
Kontakt
Aktuellt
Publicerad: 2012-03-20

Earth Hour - då släcks Sverige

Lördagen den 31 mars kl 20.30-21.30 släcks kyrkorna på Kungsholmen och Essingen ner under en timm. Svenska kyrkan på Kungsholmen och Essingeöarna deltar i klimatmanifestationen Earth Hour för att visa att klimatfrågan är viktig.
Earth Hour är en klimatmanifestation som sker över hela världen. Under 2011 deltog 135 länder runt om i världen och kampanjen nådde 1,8 miljarder människor. Årets mål är 2 miljarder. I Sverige har Earth Hour fått stort genomslag. Hälften av alla svenskar släckte ner och 70 % av kommunerna och tusentals företag och organisationer deltog på olika vis.

Ta klimatfrågan på allvar Syftet med  Earth Hour är att skicka en politisk signal till makthavare över hela världen att man måste ta klimatfrågan på allvar. I Sverige är det WWF- Världsnaturfonden som står bakom manifestet. De bjuder in alla som vill vara med till en gemensam handling.

Fira jorden på olika vis Man kan göra det enkelt genom att släcka ner hemma och ha en kväll med levande ljus och kanske ett brädspel i mörkret. Vill man göra lite mer kan man på Earth Hours hemsida starta en utmaning genom att ge ett löfte som man utmanar någon annan att följa. Danny Saucedo utmanar Eric Saade till en grön månad — duscha kortare, äta vegetariskt och sopsotera extra noggrant. Vem utmanar du? Vill du fira Earth Hour lite extra kan du gå på gratis show i Filiadelfiakyrkan. Den startar kl.19.30.
 
Släcker du också? Vill du också vara med och visa ditt stöd för klimatet?  Släck då ner en timme den 31 mars kl 20.30. Vill man så kan man även som privatperson anmäla att man är med på Earth Hour. Gå in på http://wwf.selänk till annan webbplats

text: Annika S Åberg