S:t Görans församlings sidhuvud Startsida Nyfiken på
Start
Aktiviteter
Stöd
Om församlingen
Kontakt
Aktuellt
Publicerad: 2010-03-21

Earth Hour - då släcks kyrkorna ner

Lördagen den 27 mars kl 20.30 släcks kyrkorna på Kungsholmen och Essingeöarna ner under 1 timme. Svenska kyrkan på Kunsgholmen och Essingeöarna, Frälsningsarméns 6:e kår och Kungsholms Baptist-församling deltar i klimatmanifestationen Earth Hour för att visa att klimatfrågan ständigt är viktig
Earth Hour är en klimatmanifestation som sker över hela världen. Under 2009 släckte över en halv miljard människor ljusen. I Sverige har man med hjälp av SIFO fått vet att ungefär 64 % släckte ner under förra årets manifestation.

Ta klimatfrågan på allvar
Syftet med  Earth Hour är att skicka en politisk signal till makthavare över hela världen att man måste ta klimatfrågan på allvar. I Sverige är det WWF- Världsnaturfonden som står bakom manifestet. De bjuder in alla som vill vara med till en gemensam handling. I år är det extra viktigt att visa sitt stöd. Klimatmötet i Köpenhamn blev inte alls vad man hoppades och att släcka ljuset lördagen 27 mars kl 20.30-21.30 är ett sätt att visa att klimatet är viktigt.

Släcker du också?
Vill du också vara med och visa ditt stöd för klimatet?  Släck då ner en timme den 27 mars kl 20.30. Vill man så kan man även som privatperson anmäla att man är med på Earth Hour. Gå in på www.wwf.selänk till annan webbplats och läs mer.

text: Annika S Åberg