S:t Görans församlings sidhuvud Startsida Nyfiken på
Start
Aktiviteter
Stöd
Om församlingen
Kontakt
Aktuellt
Publicerad: 2010-12-29
Böner om livet idag
Sedan ungefär en månad tillbaka finns pocketboken /be som innehåller 292 böner hämtade från bönewebben på Svenska kyrkans webbplats. Bönerna i /be är skrivna av vanliga människor i Sverige. Varje bön utgör en egen berättelse om livet i Sverige idag.
Bönewebben på Svenska kyrkans webbsida, svenskakyrkan.se/be, blev en succé när den lanserades förra året. Drygt 45 000 böner har sedan dess skickats in och nya böner skrivs varje dag. Nu kommer ett urval av dem att ges ut i pocket.
-  Boken vänder sig till en bred allmänhet och blir ett tidsdokument över svenskars tro och liv 2009/2010. Dessutom bidrar boken till en bättre värld då en del av priset kommer att gå direkt till Hela världen, Svenska kyrkans internationella arbete, säger Marianne Ejdersten Launikari, Svenska kyrkans information. Bönerna är hämtade från perioden augusti 2009 till april 2010. De är skrivna av människor från hela landet, i alla åldrar och av båda könen. Här finns tacksamhet och glädje, sorg och ilska.

Sverige idag  
Varje bön en egen berättelse. Pocketen /be är en bok som alla kan känna igen sig i. Varje bön är en egen berättelse om någons liv i Sverige i vår tid. Det är en bok som berör. De 292 bönerna är skrivna av människor från hela landet, i alla åldrar och av båda könen. Några vill så gärna bli gravida, andra vill hälsa till någon som dött. En är rädd och ensam, en annan vill ha någon att dela livet med. Någon har drabbats av våld, en annan vill bara se sitt lag vinna matchen.

Bidrar till Hela världen
För varje bok som säljs går 15 kronor till Hela världen, Svenska kyrkans internationella arbete.

Fotnot: Boken finns bla till försäljning i S:t Görans kyrka.