S:t Görans församlings sidhuvud Startsida Nyfiken på
Start
Aktiviteter
Stöd
Om församlingen
Kontakt
Aktuellt
Publicerad: 2008-09-02

Att leva med turbo i kroppen

Blod, svett och tårar, men också mycket glädje och kärlek. Så beskriver föräldern Ralph Minnema hur det är att leva med ett barn som har diagnosen ADHD.

Ralph Minnema är pappa till två pojkar. En av sönerna har diagnosen ADHD. Men innan sonen fått denna diagnos förstod Ralph inte vad det var för fel på honom. Det var som att sonen ständigt hade en turbo i sig. Hur mycket Ralph än försökte så var det inget som hjälpte. Tanken på att helt enkelt ge upp och sluta bry sig infann sig flera gånger. Men från den stunden sonen fick diagnosen ADHD började Ralph arbetet med att bygga upp sin son och idag går det mycket bra för sonen.  

För 10 år sedan fyllde Ralph 40 år och då fick han veta att samma diagnos gällde honom själv. Från den stunden har han också arbetat med att bygga upp sig själv och lärt sig ännu mer om vilket handikapp det innebär att leva med ADHD.

Inspiration, tips och råd
Den 2 oktober kommer Ralph Minnema till Mötesplats för föräldrar och berättar om sina personliga erfarenheter av att leva med ett barn som har ADHD. Mötesplats för föräldrar är en möjlighet för föräldrar på Kungsholmen att träffas och få inspiration och nya impulser. — Mötesplatskvällarna är en blandning av både föreläsningar och samtal. Vi tror att det finns ett stort intresse bland föräldrar att lära sig mer om ADHD. Under denna kväll kommer vi att få tips och råd av Ralph, men vi får även få möjlighet att ställa egna frågor, berättar Annika Iregren, församlingsassistent.

Text: Andréas lindström

Fotnot: Mötesplats för föräldrar med Ralph Minnema, 2 oktober kl 18.00, S:t Göransvåningen, Arbetargatan 21.

>>Läs mer och anmäl dig här.