S:t Görans församlings sidhuvud Startsida Nyfiken på
Start
Aktiviteter
Stöd
Om församlingen
Kontakt
Aktuellt
Publicerad: 2012-05-09

38 miljoner

Svenska kyrkan med dess församlingar har i år samlat in nästan 38 miljoner kronor under kampanjen ALLT för att utrota hungern! Det är en ökning med 1,5 miljoner kronor sedan förra året. Tusentals frivilliga står bakom resultatet.
Svenska kyrkans fastekampanj har en lång tradition. Under sex veckor varje år med final söndagen före påsk, Palmssöndagen, pågår insamlingskampanjen till Svenska kyrkans internationella arbete.
Tusentals lokala ombud och frivilliga engagerar sig runt om i landet under kampanjen. I år hölls den 47:e fastekampanjen sedan starten 1965.
- Vi är mycket glada för det goda resultatet. Pengarna kommer till användning i vårt arbete med att utrota hungern i världen, säger Svenska kyrkans insamlingschef Mattias Nihlgård.
Temat ALLT för att utrota hungern har valts för att var sjätte människa på jorden hungrar. Varje dag dör 16 000 barn av hunger.

Svenska kyrkans internationella arbete är en del av ACT-alliansenlänk till annan webbplats, ett globalt samarbete mellan kyrkor och organisationer för katastrof-, utvecklings- och påverkansarbete. ACT-alliansen består av omkring 100 medlemsorganisationer med 30 000 anställda och frivilliga i 130 länder över hela världen.